sleutel

Veel kortdurend verzuim, stroeve teamsamenwerking, gemor op de werkvloer, planningen die niet worden gehaald, ontevreden klanten, stijgende verzuimkosten. Alle alarmbellen zouden af moeten gaan.

Een blinde vlek

Helaas gaat het hier vaak mis. Ondanks de reactie dat “mijn deur altijd open staat” ervaren medewerkers een drempel om met hun ‘gedoe’ naar hun leidinggevende te stappen. Dit is voor veel werkgevers echt een blinde vlek. Veel werkgevers hebben het idee dat ze zo in contact blijven met hun medewerkers. Toch hebben ze vaak te weinig oog voor wat er echt binnen het bedrijf speelt. Medewerkers voelen zich te weinig gehoord. Ze hebben het gevoel dat er toch niet wordt geluisterd en dat wat ze zeggen, in een zwart gat terecht komt. En dat terwijl het helemaal niet zo moeilijk hoeft te zijn. Je moet de manier waarop je werkt gewoon wat anders organiseren.

Weet wat er speelt

Als je regelmatig een rondje maakt door je bedrijf en even een praatje met elkaar maakt, dan blijf je in contact. Praat ook eens over iets anders dan werk. Zo leer je elkaar ook beter kennen. Of het nu op de werkplek is of als medewerkers vanuit huis werken. Oprechte aandacht en interesse hebben voor elkaar zorgt voor verbinding. De drempel blijft laag en je weet elkaar te vinden als het nodig is. Deze investering vertaalt zich altijd terug.

Noaberschap in werk

Voor mij is deze manier van werken vergelijkbaar met het noaberschap dat ik vanuit mijn Twentse wortels van huis uit heb meegekregen. Als een goede buur heb je aandacht voor elkaar, ben je betrokken en behulpzaam. Dit is de basis voor de manier waarop ik werk. Ik ben er van overtuigd dat als je werkt vanuit de gedachte van het noaberschap, je echt het verschil kunt maken. Om dit uit te dragen heb ik de aanpak Noaberschap in werk voor bedrijven ontwikkeld. Daarmee bied ik werkgevers de sleutel voor betekenisvol werkgeverschap. Vitale, bevlogen en trotse medewerkers en laag ziekteverzuim zijn het resultaat.

Maak een afspraak

Wil jij weten hoe jij met je bedrijf betekenisvol kunt werken vanuit de gedachte van noaberschap? Maak dan een afspraak voor een gratis adviesgesprek via 06-83 60 45 14 of stuur een bericht via Whatsapp.