Je best doen is niet genoeg

ketting

Op de factsheet die TNO heeft gemaakt over werkstress zag ik dat 87% van de werknemers in de coronatijd sociale steun ervaart van de leidinggevende. We zijn in deze bijzondere tijd allemaal hard aan het werk om ons werk zo goed mogelijk te doen en dan is het mooi te zien hoe dit wordt gewaardeerd.

Een uitdaging

Ik zie veel mensen worstelen. Leidinggevenden en medewerkers. Want de coronatijd is een uitdaging. Voor veel mensen is het echt een zoektocht hoe ze staande kunnen blijven in een werkwereld waar presteren boven alles gaat en de verwachtingen torenhoog zijn. Hoe blijf je dan jezelf en hoe blijf je je eigen waarden trouw?

“Je best doen is niet voldoende”

Ineens maakte ik een sprong in het verleden. “Je best doen is niet voldoende” zei een leidinggevende lang geleden in mijn team. Ik weet nog precies hoe we daar met ons team zaten. We liepen op ons tandvlees en er kwamen telkens weer nieuwe klussen bij. Wat we deden was nooit genoeg. Extra werk werd afgedaan met de woorden ‘appeltje, eitje, hoe moeilijk kan het zijn?’. Waarom deden we toch altijd zo moeilijk over een extra ‘klusje’? Gewoon even doorbijten en niet klagen. Die vorm van leiderschap werkte niet motiverend en zeker niets stimulerend. Vanuit de gedachte van coachend leiderschap zou deze leidinggevende nooit zijn geslaagd voor zijn ‘leiderschapsexamen’.

Veel bijgeleerd

Die woorden kwamen echt wel even binnen. Van huis uit heb ik meegekregen dat je altijd je best moet doen en hard moet werken. Doen wat gevraagd wordt en nog een extra stapje erbij zit in mijn genen. Dan is het zuur dat je zo onder druk wordt gezet. In de afgelopen jaren heb ik gelukkig heel wat bijgeleerd. Deze woorden galmen af en toe nog wel eens door mijn hoofd maar ze raken me niet meer. Ik weet dat ik werk vanuit mijn hart en ik zet mij voor meer dan de volle 100% in voor alles wat ik doe.

Dit sterkt mij in de overtuiging dat samenwerken vanuit motivatie, vertrouwen en waardering de sleutel is om het werk en de werksfeer fijner te maken en je tot betere resultaten komt. Het vraagt een hele andere manier van denken en doen. In samenwerking en in persoonlijk leiderschap: van medewerkers en leidinggevenden. Je moet het samen doen want met alle schakels samen, vorm je een sterke ketting. Dat gaat zeker niet vanzelf maar je krijgt er veel voor terug.

Tips

Hieronder een aantal tips die je hierbij kunnen helpen:

  • Zie elkaar als mens. Ieder met zijn of haar goede en soms minder goede eigenschappen;
  • Wees mild en probeer elkaar te begrijpen;
  • creëer een sfeer van vertrouwen;
  • Neem elkaar serieus als professional;
  • Draag gezamenlijk de verantwoordelijkheid en help elkaar;
  • Vergeet ook de humor niet om het allemaal een beetje lichter te maken.

Meer weten?

Wil je meer weten over manieren om de cultuur in je bedrijf te verbeteren of te werken aan persoonlijk leiderschap? Maak dan een afspraak via 06-83 60 45 14 en ik denk graag met je mee. Een WhatsAppbericht sturen kan natuurlijk ook.

Over mij

Ik ben Diane Steenbruggen. Als arbeid- en organisatiespecialist help ik MKB-ondernemers met < 50 werknemers bij de groei van hun bedrijf door medewerkers vitaal, bevlogen en productief te houden waardoor hoog verzuim wordt voorkomen.

Factsheet TNO Week van de werkstress

Hier vind je de gehele factsheet van TNO.

Factsheet TNO-2Factsheet TNO