appels

Wat doe jij om je medewerkers gezond te houden? was de vraag die ik pas stelde aan diverse ondernemers in mijn netwerk. De reacties gingen vooral over het voorkomen van corona op het werk en de coronamaatregelen die ze binnen hun bedrijf hadden getroffen. Van thuiswerken, plexiglazen schermen tot het werken in verschillende ploegen.

“Het gaat goed”

Op mijn vragen over werkdruk, werkstress en het voorkomen van ziekteverzuim kwam in de meeste gevallen de reactie dat ze daar weinig last van hebben binnen hun bedrijf. De lijnen zijn kort, de deur staat altijd open, medewerkers kunnen bij hun leidinggevende terecht en het ziekteverzuim valt mee. Mooi om te horen en prachtig dat het met deze ondernemers goed gaat.

Werkstress belangrijke reden voor verzuim

In mijn achterhoofd bleef het stemmetje hangen: hoe kan het dat landelijke onderzoeken iets heel anders zeggen? Dat ik ook om mij heen steeds vaker hoor dat mensen vastlopen. Dat veel werkgevers onvoldoende oog en oor hebben voor wat er bij medewerkers speelt.

1,3 miljoen mensen heeft burn-outklachten

Dat het niet overal goed gaat blijkt ook uit de factsheet die TNO eind dit jaar uitbracht. Werkstress is nog altijd een belangrijke reden voor verzuim en uitval van medewerkers. Even wat cijfers: in 2019 gaf 17% van alle werknemers in Nederland aan dat ze burn-outklachten hebben. We hebben het dan over 1,3 miljoen mensen. Door de coronamaatregelen wordt dit aantal alleen nog maar meer.

Zwaar door coronacrisis

En we zijn er nog niet. Want door de coronacrisis hebben veel bedrijven en medewerkers het zwaar. De coronacrisis hakt er lichamelijk en mentaal hard in. Medewerkers dreigen vast te lopen door onzekerheden, hoge werkdruk, het thuiswerken en wat te denken van ouders die werk thuis combineren met de zorg voor hun kleine kinderen?

Voorkomen is beter dan genezen

Daarom is het belangrijk om hier nu iets aan te doen. Want voorkomen is beter dan genezen. Als we met zijn allen zo doorgaan wordt het aantal mensen dat in een burn-out terechtkomt alleen nog maar hoger. Veel bedrijven staan al onder druk en kunnen hoge verzuimkosten er niet bij gebruiken.

Eenvoudige oplossingen helpen

De aanpak van werkstress hoeft niet moeilijk te zijn. Een appel alleen is natuurlijk niet genoeg maar eenvoudige oplossingen kunnen al helpen. Wees creatief en ontdek wat je samen kunt doen. Het begint bij het luisteren naar elkaar. Een luisterend oor, oog hebben voor elkaar, het onderlinge contact tussen collega’s en de persoonlijke situatie van medewerkers. Ga met elkaar in gesprek en zoek samen naar oplossingen die bij jou en je bedrijf passen. Betrokken zijn bij elkaar maakt een groot verschil.

Vraag hulp

Ik merk dat hoog ziekteverzuim en burn-out nog steeds onderwerpen zijn die lastig bespreekbaar zijn. Hulp vragen is voor veel ondernemers lastig. Dat is jammer want hierover het gesprek aangaan kan juist helpen om tot oplossingen te komen. Als je er midden in zit, zie je soms niet goed hoe het anders kan. Dan is het nodig dat iemand van buiten met je meekijkt en meedenkt wat er anders kan. Vraag externe hulp als je er niet uitkomt want je bent zeker niet de enige die hiermee worstelt.

Aanpak om werkstress te voorkomen

Om werkgevers in het MKB te helpen bij het voorkomen van werkstress heb ik een aanpak ontwikkeld om werkstress te voorkomen. Het resultaat van deze aanpak is vitale en bevlogen medewerkers, lager ziekteverzuim en minder verzuimkosten.

Noaberschap in werk

Met Noaberschap in werk help ik bedrijven om hun medewerkers vitaal, bevlogen en productief te houden zodat hoog ziekte verzuim wordt voorkomen. Wil jij weten hoe Noaberschap in werk jouw bedrijf kan helpen, maak dan een afspraak voor een vrijblijvend adviesgesprek via 06-83 60 45 14. Een Whatsappbericht sturen kan ook.