thuiswerkplek

Het is voor iedereen een zwaar jaar geweest en we zijn er nog niet vanaf. Als je de berichten mag geloven dan kunnen we weer strengere maatregelen verwachten en wordt de lockdown verlengd. Bedrijven die nog langer dicht moeten blijven. Veel mensen zijn onzeker over hun baan. Kinderen kunnen niet naar school en met elkaar afspreken is uit den boze. Gelukkig gloort er een sprankje hoop door de vaccinaties maar voordat iedereen een vaccinatie heeft gehad zijn we wel wat weken verder.

Goed voor elkaar zorgen

Het is belangrijk dat we met zijn allen de komende tijd zo goed mogelijk voor elkaar blijven zorgen. Niet alleen door de maatregelen te volgen om het virus onder controle te houden maar ook om te voorkomen dat mensen ziek worden door werkstress en in een burn-out terecht komen. Dit kunnen we doen door aandacht te hebben voor elkaar. Met elkaar in contact te blijven en waar het kan de lat iets lager te leggen als dat nodig is. Want alleen op die manier blijven we met zijn allen gezond.

Gezond werken vanuit huis

De komende weken werken we ook nog zo veel mogelijk vanuit huis. En zoals het er nu uitziet, gaat dit nog wel even duren. Het thuis werken vraagt veel van ons. Omdat we elkaar niet kunnen ontmoeten, alleen maar online met collega’s in contact zijn en we de gesprekken bij de koffiemachine missen of toch niet zo’n goede werkplek hebben thuis. Of de ouders die weer als juf of meester hun kinderen moeten helpen met het schoolwerk en dit moeten zien te combineren met het werken thuis. Ga er maar aan staan.

Tien tips

Reden dus om een aantal tips op de rij te zetten hoe je medewerkers die thuis werken gezond kunt houden. Het lijkt misschien een open deur maar in de praktijk blijkt het toch niet altijd goed te werken. Daarom hieronder tien tips ter inspiratie.