kaarsen in hartvorm

Werken vanuit je hart. Dat is voor mij zo vanzelfsprekend dat ik daar niet eens bij stil sta. Dat is mijn basis. In mijn werk als adviseur en coach en hoe ik als mens in het leven sta. Daar word ik ook zelf blij van en geeft mij extra energie.

Een beetje extra

Betrokkenheid. Aandacht hebben voor wat niet wordt gezegd. Een stap extra zetten. Gewoon omdat ik weet dat dit net het beetje extra is dat nodig is om verder te kunnen. Voor een ondernemer die worstelt om het hoofd boven water te houden, het bedrijf dat hulp nodig heeft bij het voorkomen van ziekteverzuim of de medewerker die burn-outklachten heeft en even niet goed weet hoe hij of zij verder moet. Of een luisterend oor, in werk en privé.

Kleine dingen

Het zit in kleine dingen. Een berichtje tussendoor om te vragen hoe het gaat of een kaartje sturen met een wens. Meedenken en ideeën aandragen. Een artikel uit de krant of een bericht in een tijdschrift. Een boek uitlenen om kennis te delen. Een ander daarmee verder helpen maakt me blij en dan weet ik weer waar ik het voor doe.

Een klant is een klant

Het besef dat niet iedereen zo denkt kwam echt bij mij binnen toen ik een collega coach vroeg waar zijn hart nu het meest naar uitgaat in zijn werk. Hij vertelde dat dit niet echt uitmaakt. Kort door de bocht gezegd was de boodschap “een klant is een klant”. Ik wist even niet goed wat ik moest zeggen. Ik moest het even op me laten inwerken. Dat moment duurde gelukkig maar even en was helemaal voorbij toen ik een prachtige kaart kreeg van een van mijn coachees. Toen wist ik weer waarom ik de dingen doe zoals ik ze doe. Ik kan niet anders. Dit is zoals ik ben en ik weet dat ik met mijn manier van werken het verschil kan maken.

Meer leven vanuit ons hart

Met deze gedachte wens ik iedereen hele mooie kerstdagen en een gezond en gelukkig 2021. Ik wens dat we allemaal meer vanuit ons hart gaan leven en werken zodat we het verschil kunnen maken. Voor elkaar en voor ons zelf.