ijsberg

“Werknemers gaan massaal gebukt onder coronastress” stond afgelopen week in de krant. Door de coronacrisis hebben steeds meer werknemers klachten door stress en ook het thuiswerken eist zijn tol. De verwachting is dat daardoor het ziekteverzuim de komende tijd massaal toe zal nemen. Volgens het krantenbericht loopt de economische schade door burn-outs dit jaar op tot boven de 3 miljard Euro. Dit is een zorgelijke ontwikkeling.

We varen op een ijsberg af

Ik denk dat de grote klap inderdaad nog moet komen. Ondernemers die proberen hun hoofd boven water te houden en doorworstelen om toch nog iets van het jaar te maken hebben wel wat anders aan hun hoofd. En ik verwacht dat veel bedrijven hier helemaal niet op voorbereid zijn. Bij het lezen van dit bericht moest ik direct aan een ijsberg denken. We varen er met ons schip op af en zien niet wat er onder het wateroppervlak zit.

Doorgaan tot het elastiekje knapt

Ik maak mij zorgen of werkgevers wel echt weten wat er onder hun medewerkers leeft. En of medewerkers wel echt aan de bel durven te trekken. In de afgelopen weken stelde ik verschillende ondernemers de vraag wat zij doen om hun medewerkers gezond te houden in de coronatijd en het vele thuiswerken. Van de meesten kreeg ik de reactie dat het goed gaat. Dat ze goed contact hebben met hun medewerkers en de medewerkers weten bij wie ze terecht kunnen als dat nodig is. Lees ik de berichten over de toenemende werkdruk, hoge werkstress, kijk ik naar de cijfers van het stijgende aantal burn-outs en luister ik om mij heen dan krijg ik toch echt andere signalen. Veel mensen vinden het lastig om toe te geven dat het niet goed met hen gaat. Door minder of alleen online contact met collega’s, lukt het vaak goed om de schijn een tijdje op te houden. Het elastiekje is heel lang rekbaar en ze worstelen vaak door tot het elastiekje knapt en ze niet meer verder kunnen. En als niemand de signalen oppikt dat iemand dreigt kopje onder te gaan, dan kan het zo maar zijn dat een burn-out inslaat als een bom. Als je dan pas in actie komt dan is er een lange weg te gaan om weer op te krabbelen.

Kom in actie

Willen we niet met zijn allen tegen de ijsberg varen met alle gevolgen van dien dan moet er dus echt iets gaan gebeuren. En wel snel. Want veel bedrijven leiden al enorme economische schade en toenemende verzuimkosten kunnen ze er echt niet bij gebruiken. Daarom mijn oproep aan werkgevers en werknemers: kom in actie. Leidinggevenden en medewerkers: ga actief met elkaar in gesprek. Kijk met elkaar waar het niet goed gaat in je bedrijf. Durf toe te geven als het niet goed met je gaat en zoek samen naar oplossingen. Kijk ook naar elkaar om. Hoe gaat het met je collega’s? Toon lef om elkaar de vraag te stellen of het echt wel zo goed gaat als iemand wil doen geloven of kan hij of zij wel wat hulp gebruiken? Het kan toch niet zo zijn dat we er nog een crisis bij krijgen?

Hulp nodig?

Kun je hier wel wat hulp bij gebruiken? Maak dan een afspraak voor een vrijblijvend strategiegesprek via 06- 83 60 45 14 en ik denk graag met je mee.

Over mij

Ik ben Diane Steenbruggen en als bedrijfsadviseur en coach help ik MKB-ondernemers om hun medewerkers vitaal, bevlogen en productief te houden zodat hoog ziekteverzuim wordt voorkomen. Dit doe ik door Noaberschap in werk. Een manier van werken om de menselijke maat terug te brengen in je bedrijf.